Μους ροδάκινο!1 μονάδα μόνο απο την κρέμα γάλακτος
Υλικά:
- 4 πολύ ώριμα, ζουμερά ροδάκινα
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
- 2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Πρώτα ξεφλουδίζω και κόβω τα ροδάκινα σε μέτρια κομμάτια και τα ανακατεύω μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη καρύδας. Κατευθείαν στο ψυγείο για μία ώρα. Μετά μ’ ένα πιρούνι λιώνω τα ροδάκινα και φυλάω ξεχωριστά το μυρωδάτο ζουμί που προέκυψε.
Σ’ ένα δεύτερο μικρότερο μπολ χτυπάω καλά στο μίξερ την κρέμα με τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό από τα ροδάκινα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει βελούδινη και λεία. Ρίχνω μετά στην κρέμα τα λιωμένα ροδάκινα και δουλεύω απαλά με το χέρι ώστε να γίνουν ένα.
Μοιράζω σε μπολ και κατευθείαν στο ψυγείο. Προτού την φάμε, στολίζω με τα φύλλα της μέντας για να σπάσει το φως του δειλινού μέσα στο μπολ.
Πηγή bostanistas.gr