Ταχινόσουπα!1 μονάδα απο το ταχίνι και 1 απο το κριθαράκι
Υλικά Συνταγής
1½ λίτρο νερό
1 φλ. κριθαράκι
6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι (δείτε τα επιτρεπόμενα με 1 μονάδα εδώ)
1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10΄.
2. Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι. Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό). Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
3. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε. Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε τη σούπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
Πηγή argiro.gr