Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες , το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε 2-3′. Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε 1-2′ και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε μια κουτάλα νερό, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό κάθε φορά που το απορροφάει. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει το κριθαράκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει χυλώσει και έχει βράσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και προαιρετικά 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
Πηγή oreksinaxeis