Καρυδόπιτα με σοκολάτα (3 μονάδες)
Υλικά: για 10-12 μερίδες
- 500 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη σε σκόνη
- 300 γρ ζάχαρη καρύδας
- 6 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 250 γρ μηδενική κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια (στα προιόντα εμπορίου)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κοφτό κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να η κουβερτούρα να λιώσει και να ενωθεί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 200 γρ από την ζάχαρη καρύδας μέχρι να προκύψει ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Ενώνουμε με το μείγμα κουβερτούρας-βουτύρου, ανακατεύοντας με σπάτουλα, και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη καρύδας μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς . Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22-24 εκ. και ύψος 5 εκ. Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.