Μοσχαράκι λεμονάτο(2 μονάδες+η γαρνιτούρα)
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
-
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
- Ρίχνουμε και το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας
- Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας(μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό)
- Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,την ρίγανη,αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό με πηχτή σαλτσούλα