Μανιταρόπιτα με 4 μονάδες από το φύλλο, τα αυγά, το μανούρι και την μυζήθρα! Προσοχή στον περιορισμό, μέχρι 3 κανονικά κομμάτια!!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
λίγο λάδι για τα φύλλα
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
6 αυγά χτυπημένα
250 γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού ρίγανη ξερή
1/3 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους , να εξατμιστούν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μετά τα ρίχνουμε σε μπολ προσθέτουμε τα πιπέρια, τη ρίγανη και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί λαδώνοντας τα. Ρίχνουμε στο ταψί την μισή γέμιση. Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος, καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα. Χαράζουμε την πίτα, την ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για 25 λεπτά.