Μανιτάρια στιφάδο(1 μονάδα)
Υλικά:
- 1 κιλό μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/4 φλιτζάνι ξύδι
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες (η σαλτσα ντοματας)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι-πιπέρι
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη από το κοτσάνι τους. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα δυο, αν είναι μεγάλα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο με το λάδι. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα μόνο.