Μηλόπιτα με σιμιγδάλι με 2 μονάδες, από το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι!
Υλικά:
- 7-8 μήλα ώριμα
- 1/5 του φλιτζανιού φρουκτόζη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ σόδα
- 500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- φρουκτόζη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 μήλα ώριμα με λίγο νεράκι μέχρι να γίνουν πολτός .Χτυπάμε στο μίξερ την φρουκτόζη,το ηλιέλαιο,τις βανίλιες,τη σόδα.Ρίχνουμε τον πολτό του μήλου,το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.Λαδώνουμε ένα ταψάκι,πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.Κόβουμε 5-6 μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια μπήγοντας τα ελαφρά μέσα .Πασπαλίζουμε με φρουκτόζη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Συνταγή της Σουλτάνας Παπάζογλου