Γαλλικός κορμός(2 μονάδες)
Υλικά:
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας κακάο
10 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό της
αρεσκείας σας ( εγώ έβαλα φρουκτόζη)
1 βανίλια
250γρ κρύα σαντιγί (επιτρεπόμενη )
Μαρμελάδα μηδενική
Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψει στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους μαζί με τη βανίλια και αφού δέσουν όλα μαζί ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά λίγο λίγο τη μαρέγκα. Στρώνουνε το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι με λαδόκολλα ψήνουμε στους 150 για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει απλώνουμε στο παντεσπάνι ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδα, χτυπάμε τη σαντιγί με 4 κουταλιές γλυκαντικό μέχρι να στέκεται και την απλώνουμε απο πάνω. Μετά με προσοχή τυλίγουμε το κορμό και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή και φώτο απο Κρ. Λενάκι