Μανιτάρια γεμιστά (2 μονάδες)

0
3193

γεμιστά με 2 ! 1 μονάδα από την & 1 από το βούτυρο!

Υλικά: για 12  μανιτάρια

  • 12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους
  • 6 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 γλ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 + 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τις αγκινάρες από την κατάψηξη και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Βάζουμε 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο  στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την αγκινάρα. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε  το θυμάρι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά , προσθέτουμε το , το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά. Γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα των μανιταριών. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο , τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here