Μανιτάρια γεμιστά με 2 μονάδες! 1 μονάδα από την φέτα & 1 από το βούτυρο!
Υλικά: για 12 μανιτάρια
- 12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους
- 6 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 γλ. φέτα τριμμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1 + 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τις αγκινάρες από την κατάψηξη και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Βάζουμε 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την αγκινάρα. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά , προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά. Γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα των μανιταριών. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο , τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.