Αρνίσιο μπούτι με πικάντικη κρούστα με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το κρέας και 1 από το γιαούρτι!
Υλικά: 6-8 μερίδες
- 1 αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά μαζί με το κόκκαλο
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 2 κ. γλ. πάπρικα σκόνη
- 2 κ. γλ. κύμινο σκόνη
- 1 κ. γλ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι σκόνη
- 1/2 κ. γλ. κάρδαμο σκόνη
- 1/2 κ. γλ. σαφράν
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμόνι
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε σε όλη του την επιφάνεια μικρές, βαθιές χαρακιές και μπήγουμε εκεί όλα τα κομματάκια του σκόρδου.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με όλα τα μπαχαρικά και το σαφράν και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ολόκληρο το μπουτάκι με το μείγμα αυτό, το τοποθετούμε σε ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε το κρέας σε μια σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε 2 δάχτυλα νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το αρνάκι να έχει μαλακώσει. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο , χωρίς να το τυλίξουμε και το αφήνουμε να “ηρεμήσει” για 30 λεπτά πριν το κόψουμε σε μερίδες.
Σερβίρουμε με φέτες ντομάτας και πιπεριάς ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ.