Ανατολίτικα αρνίσια κεμπάπ με 2 μόνο μονάδες! 1 μονάδα από τον κιμά & 1 από το κουκουνάρι!
Υλικά: για 6 μερίδες
- 750 γρ κιμά αρνίσιο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- 1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κ.γλ. καυτερή πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. κύμινο σκόνη
- 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ. γλ. ξύσμα πολύ ψιλό ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού κουκουναρόσπορος κοπανισμένος
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο , τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κουκουναρόσπορους, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα περνάμε στα καλαμάκια (3 κεφτεδάκια στο καθένα). Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκριλ για 15 περίπου λεπτά να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.