Καροτοσαλάτα με 1 μόνο μονάδα από το ελαιόλαδο!
Υλικά:
- 750 γρ καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά σπιρτόξυλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ. γλ. σκόνη καυτερής πιπεριάς
- 8 κλαράκια μαϊντανού
- 8 κλαράκια φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ. γλ. τριμμένο κύμινο
- 2 κ. γλ. άσπρο ξίδι
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σπιρτόξυλα του καρότου και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ακριβώς για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κόλιανδρο και τα ρίχνουμε πάνω στα καρότα. Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τηη σκόνη καυτής πιπεριάς και το κύμινο, αλατίζουμε ελαφρά κα περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.
ΤΙΡ: Αντί για ξίδι μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα χυμού πορτοκαλιού