Χοιρινό με κολοκάσι με 2 μονάδες! Κυπριακό φαγητό που παίρνει τις μονάδες από: χοιρινό και ελαιόλαδο!
Υλικά: για 6 άτομα
- 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο μερίδες
- 800 γρ κολοκάσι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κ. σούπας κοπανισμένο κόλιανδρο
- λίγο ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζασταίνουμε το λάδι. Βάζουμε τις μερίδες το κρέας και τις ροδοκοκκινίζουμε. Μόλις γίνουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι βάζουμε τα κομμάτια από το κολοκάσι και τα ροδίζουμε. Μόλις γίνουν τα βγάζουμε κι αυτά μαζί με το κρέας. Ρϊχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το χοιρινό με το κολοκάσι και σβηνουμε με το ξίδι. Ρίχνουμε μέσα τον κοπανισμένο κόλιανδρο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει βράση. Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 3/4 της ώρας.