Μακαρονάδα Με Φέτα με 3 μονάδες από τα ζυμαρικά, τη φέτα και το βούτυρο!
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι ή όποιο ζυμαρικό τραβάει η όρεξή σας
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
5 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
πιπέρι
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Δεν τα στραγγίζουμε, απλά θα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν θέλουμε να ροδίσει και να πικρίσει.
Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με πιρούνι. Σε ένα λεπτό η φέτα έχει μεταμορφωθεί σε κρέμα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια με τον βασιλικό και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις.
Σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο, από πάνω απλώνουμε τα κυβάκια ντομάτας και μπόλικο πιπέρι.
Tips:
* Γι’ αυτήν τη μακαρονάδα θα διαλέξετε μια μαλακή, βουτυράτη φέτα. Οι σκληρές και τα γίδινα λευκά τυριά δεν λιώνουν ωραία.
*Μην την αφήσετε να κρυώσει, λασπώνει και χάνει τη βελούδινη υφή της.