Κριθαρότο Με Καπνιστή Γαλοπούλα με 3 μονάδες από το κριθαράκι, το λάδι και την γαλοπούλα!
Υλικά
100 γρ. γαλοπούλα σε κυβάκια (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
300 γρ. κριθαράκι ψιλό ή χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι σε ψιλά κυβάκια
1 καρότο σε ψιλά κυβάκια
1 πιπεριά σε ροδέλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα χωρίς τη φλούδα, ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο παραπάνω νερό.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα και τη γαλοπούλα. Κατεβάζουμε το κριθαρότο όταν έχει ψηθεί al dente αλλά οπτικά δείχνει σαν παχύρευστη σούπα, έχει δηλαδή μπόλικο ζουμάκι.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.