Μπολονέζ από ρεβίθια με 3 μονάδες από τα ρεβύθια, το λάδι και τα μακαρόνια!
Υλικά:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1,5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
500 γραμμάρια ρεβίθια
Αλάτι
1 καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια (προαιρετικά)
500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια πασάτα (χυμό τομάτας)
Ρίγανη- μαϊντανός
1 συσκευασία μακαρόνια
Εκτέλεση:
*Μην ξεχάσετε να μουλιάσετε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό με λίγο αλάτι.
Όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού, ρίξτε το λάδι σε ένα σκεύος και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ρεβίθια και το αλάτι. Σοτάρετε τα υλικά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να «μαραθεί» το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και τα καρότα και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά, αφού προσθέσετε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» και έπειτα ρίξτε την στα μακαρόνια!