Αυγά φούρνου σε σφολιάτα με 3 μονάδες από την σφολιάτα, τα αυγά και το τυρί!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό (μέχρι 3 κομμάτια) λόγω της σφολιάτας!
Τι θα χρειαστείτε:
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
4 μεγάλα αυγά
¼ της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή γκούντα)
Στρογγυλά κουπ- πατ (ή ποτήρι με μεγάλο, στρογγυλό άνοιγμα)
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2ο
Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετείτε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Με ένα στρογγυλό κουπ- πατ ή ένα μεγάλο ποτήρι, σχηματίστε 4 κύκλους.
Βήμα 3ο
Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα σκεύος με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (τουλάχιστον 5 εκατοστά γιατί τα πιτάκια θα απλωθούν). Στη συνέχεια, κάντε μικρές τρύπες σε κάθε ζυμαράκι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφού τα βγάλετε απ’ τη συντήρηση, τοποθετήστε τα αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν.
Βήμα 5ο
Έπειτα, απομακρύνετέ τα από τον φούρνο και ρίξτε ίση ποσότητα απ’ το τριμμένο τυρί στο εσωτερικό του κάθε κύκλου. Σπάστε ένα αυγό για το καθένα και ρίξτε το στο κέντρο του.
Βήμα 6ο
«Πασπαλίστε» με το κλασικό αλατοπίπερο και αφήστε τα πιτάκια να ψηθούν για 12 λεπτά ακόμα- θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα από τα ασπράδια των αυγών.
Βήμα 7ο
Απομακρύνετέ τα από τον φούρνο, σερβίρετε και απολαύστε!