Λουκανικόπιτες με 3 μονάδες από το φύλλο, το λουκάνικο και το αυγό. Τρώμε με περιορισμό στα 3 τεμάχια.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
3 λουκάνικα, κομμένα στη μέση (δείτε τα επιτρεπόμενα εδώ)
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ κ.γ. κύμινο σε σκόν
¼ κ.γ. μπούκοβο
¼ κ.γ. βασιλικό ξερό
½ φύλλο δάφνης
1 αυγό για το άλειμμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε στο multi τη ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, το μπούκοβο, το βασιλικό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
2
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε ορθογώνιο σχήμα 20 x 10 . Το τοποθετούμε έτσι ώστε η μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς.
3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια του κάθε λουκάνικου σε τρείς μεριές.
4
Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από τη σάλτσα πάνω στο φύλλο και ένα κομμάτι λουκάνικο στη μέση κάθετα. Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά και πιέζουμε τις άκρες.
5
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασίας για τα υπόλοιπα φύλλα και κομμάτια λουκάνικου.
6
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και χαράζουμε 3 γραμμές με ένα ίσιο μαχαίρι σε κάθε λουκανικόπιτα.
7
Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια τους.
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
9
Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστές.
Πηγή