Λαχανόπιτα με 3 μονάδες από το φύλλο, την φέτα και τα αυγά!
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό στην ποσότητα λόγω αλευριού (μέχρι 3 κομμάτια)
Υλικά: για 6-8 άτομα
- 2 χωριάτικα φύλλα το ένα μεγαλύτερο από το άλλο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 1 μικρό λάχανο καθαρισμένο από τα εξωτερικά του φύλλα και λεπτοκομμένο
- 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα στον τρίφτη και στυμμένα
- 1 μικρή σελινόριζα στον τρίφτη
- 1 1/2 φλιτζ. φέτα μαλακή θρυμματισμένη
- 3 αυγά χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάχανο, το πράσο, τα καρότα και τη σελινόριζα. Προσθέτουμε 100 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και αχνίζουμε για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και να μαλακώσουν. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στύβουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο σε λαδόκολλα σε ταψί. Απλώνουμε από πάνω την γέμιση, και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.