Γλυκιά κολοκυθόπιτα με 2 μονάδες και περιορισμό! 1 μονάδα από καλαμποκάλευρο και 1 από το λάδι!
Συνταγή και φωτογραφία απο Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 500 gr. ψίχα πορτοκαλί κολοκύθα βρασμένη
- Περίπου 400 gr. Καλαμποκάλευρο
- 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 120 ml. Ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γλυκαντικό (στέβια)
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλο
- 1 κάψουλα βανιλία
- 1 κ.γ σόδα
Εκτέλεση:
Πατάμε την βρασμένη κολοκύθα με ένα πιρουνάκι για να λιώσει μέσα σε τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα υγρά της.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε..
Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα μέτριο ταψί (εγω το ζέστανα στο φούρνο και έπειτα το πασπάλισα με λίγο αλεύρι και έριξα μέσα το μείγμα).
Ψήνουμε την πίτα για 40-45 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με κανέλα ή σιρόπι σφενδάμου που το δοκίμασα και ήταν θεϊκός συνδυασμός …