Παγωτό μανταρίνι με 1 μονάδα από την κρέμα γάλακτος.
Υλικά: για 6 άτομα
- 7 μανταρίνια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
- 250 γρ κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανταρίνια. Κόβουμε στα 6 μανταρίνια από ένα καπάκι στην κορυφή. Αδειάζουμε από αυτή την τρύπα τα μανταρίνια προσεκτικά για να μην τραυματίσουμε τις φλούδες. Τις βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε από τη σάρκα τα κουκούτσια. Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με ολόκληρο το 7ο μανταρίνι (φλούδα και σάρκα). Μεταφέρουμε στο μίξερ τον πολτό και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και την ζάχαρη καρύδας. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε βαθύ μεταλλικό δοχείο παγωτού και το μεταφέρουμε την κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό στις άκρες, μετά από 45 λεπτά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε δυνατά με σπάτουλα ή αυγοδάρτη ή το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Αυτό καλό είναι να επαναλαμβάνεται ανά 30 λεπτά για 2-3 ώρες. Όταν πήξει το παγωτό γεμίζουμε τις φλούδες-κούπες των μανταρινιών, τις σκεπάζουμε με το καπάκι και τα διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.