Πατάτα γιορτινή με κρέμα με 2 μονάδες από τις πατάτες και την κρέμα γάλακτος.
Υλικά:
- 8 μικρές πατάτες
- αλάτι χοντρό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- λίγο άνηθο
- 100 γρ μπρικ (προαιρετικά. αν βάλετε, μετράτε άλλη μια μονάδα)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε, βουρτσίζετε και σκουπίζετε τις πατάτες. Τις βάζετε με τη φλούδα σε ταψί πάνω σε μια στρώση χοντρό αλάτι και τις βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μπολ χτυπάτε με σύρμα την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο. Όταν οι πατάτες ψηθούν , τις χαράζετε από πάνω με μαχαίρι κάνοντας ένα σταυρό και πιέζετε να ανοίξουν. Γεμίζετε με 2 κουταλιές γέμιση την κάθε πατάτα και σερβίρετε. Αν θέλετε προσθέτετε από πάνω από τη γέμιση το μπρικ.