Πατατοσαλάτα με 3 μονάδες από τις πατάτες, τα αυγά και το λάδι.
Υλικά: για 6 άτομα
- 1 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες στα 4
- 3 αυγά σφιχτά βρασμένα κομμένα στα 4
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 2 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
Για την vinaigrette:
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζ. ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 πρέζα φρουκτόζη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά της vinaigrette σε ένα βαζάκι καλά κλεισμένο. Ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με την vinaigrette.