Πρασόσουπα με 3 μονάδες από τις πατάτες, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 2 πράσα (το λευκό μέρος)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 καρότο
- 500 lt ζωμό λαχανικών
- 3-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ )
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα σε μια κουταλιά βούτυρο. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου και μετά αφού σβήσουμε τη φωτιά , πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο multi. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.