Καταΐφι με 3 μονάδες από το φύλλο τα φιστίκια και την μαργαρίνη ή το λάδι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω φύλλο, μέχρι 3 κομμάτια !!!!!!!!!!!
Υλικά:
- 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
- 2½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι
- ¼ φλιτζάνι φρουκτόζη
- ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
- ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια φρουκτόζη
- ¼ 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
- ¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μία μπάλα από το φύλλο κανταΐφι στην παλάμη μας και αφού δημιουργήσουμε μία λακκούβα, γεμίζουμε με μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας. Τυλίγουμε σε μπαλίτσες κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Οι μπαλίτσες μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφικτές. Βάζουμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το λάδι. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σιρόπι:
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε αφαιρώντας τον αφρό. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου για 10 λεπτά.Περιχύνουμε το κανταΐφι με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο φιστίκι.