Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο με 3 μονάδες από τον κιμά,τα κουκουνάρια και το βούτυρο.
Υλικά: για 6 άτομα
- 6 κυδώνια
- 350 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ κουκουνάρια καβουρδισμένα στο φούρνο
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
- αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα κυδώνια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνει και τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που το έχουμε λιώσει και με 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 30-35 λεπτά.