Ταχίνι με 1 μονάδα από το σουσάμι.
Συνταγή και φωτογραφία από θωμαη σαρακατσιανου
Υλικά :
- 1 φλιτζάνι σουσάμι
- 1½ φλυτζανάκι του καφέ ελαφρώς χλιαρό νερό (όποιος δεν του αρέσει το ταχίνι άγλυκο αν θέλει μπορεί να διαλύσει στο νερό και λίγο γλυκαντικό της αρεσκείας του)
- 1 βανιλίνη (και η βανίλια στο νερό διαλυμένη)
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε το σουσάμι μας ελαφρά να ξανθίνει λίγο. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.. ( Προσοχή μην σας μαυρίσει δεν θα τρώγεται.. )
Αφού κρύωσε το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε να σπάσουν οι κόκκοι.. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να πετύχουμε την υφή πού θέλουμε… Νερό- χτύπημα-νερό..και ούτω καθεξής… Το νερό το προσθέτουμε με ένα κουτάλι της σούπας… Τοοοοσοοο σιγά….εννοείται ότι δεν θα το πάρει όλο.