Ομελέτα με μανιτάρια και μυρωδικά με 2 μονάδες από τα αυγά και το βούτυρο!
Υλικά (για 2 μερίδες):
4 μεγάλα αυγά
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
Από 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίγανη
Θυμάρι και βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάτε τ’ αυγά και προσθέτετε τα μυρωδικά. Έπειτα, σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με την μισή ποσότητα του βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και μετά απομακρύνετε.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνετε το μισό από το μίγμα των αυγών. Μετά από δύο λεπτά, ρίχνετε τα μισά μανιτάρια στην μισή ομελέτα. Μετά, την διπλώνετε και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τη δεύτερη δόση.
*Προτιμήστε τα φρέσκα μανιτάρια που θ’ απογειώσουν γευστικά την ομελέτα.