Κουσκουσάκι Με Γεύση Γεμιστά με 3 μονάδες από το κους κους, το λάδι και το κρασί!
Υλικά:
μισό πακέτο κους κους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 πιπεριές (μακρόστενες σκουρόχρωμες κατά προτίμηση) σε ψιλές ροδελίτσες
3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή πολύ ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη καρύδας
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα γουοκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κους κους, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη καρύδας, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει- al dente- για να μην διαλυθεί, το κουσκουσέ-περίπου 10-15 λεπτά.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε μια σταλιά νερό. Στο τέλος, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε μπόλικο τον μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το φάμε. Εννοείται, πως όπως τα γεμιστά, τρώγεται νοστιμότατο και την επόμενη μέρα!!!