Κοτόπουλο Σκέτο Άρωμα Στο Λεπτό! με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το κρασί και το βούτυρο!
Υλικά:
1 στήθος (διπλό) κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
3-4 φυλλαράκια φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο
3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι-και μερικές φετούλες για το ντεκόρ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το φασκόμηλο και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαιράκι, χαράζουμε το πιο χοντρό κομμάτι να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό. Για να βγει ζουμερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις έχει ασπρίσει στο εσωτερικό. Αν είναι ακόμα κόκκινο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να το απορροφήσει.