Μακαρονάδα Mε Kοτόπουλο Kαι Tζίντζερ με 4 μονάδες από τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το λάδι και το γιαούρτι!
Υλικά για 2 άτομα:
250 γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
5 ντοματίνια κομμένα στα 2
2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ
½ φλ. ελαιόλαδο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό
Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το πιπέρι, αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (θα θυμηθούμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος).
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πένες, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip:
Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος.