Ο Καλόβολος Κόκορας με 3 μονάδες από τον κόκορα, το βούτυρο και το τυρί!
Υλικά:
1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
3 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σε κυβάκια
αλάτι-πιπέρι
λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τον κόκορα και τον αλατοπιπερώνουμε χωρίς να τσιγκουνευτούμε ούτε το αλάτι και κυρίως, το πιπέρι.
Κόβουμε δυό μεγάλα κομμάτια χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο και τα βάζουμε σταυρωτά.
Βάζουμε τον κόκορα και ανάμεσα στα κομμάτια μοιράζουμε τα σκόρδα και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι επιπλέον, μοιράζουμε το βούτυρο και τυλίγουμε καλά και σφιχτά σε πακέτο.
Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς. Υπολογίζουμε 1.30 ώρα για κάθε κιλό του κόκορα.