Κολοκυθοανθοί ομελέτα με 3 μονάδες από τα αυγά, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά:
- 30 μικρούς κολοκυθοανθούς
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 2 αυγά
- λίγη κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες δείτε εδώ)
- δυόσμο ξηρό
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Αφού αφαιρέσουμε τον στήμονα των ανθών, τους πλένουμε και τους απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
- Χρησιμοποιώντας μια σανίδα κοπής, τους κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους ανθούς. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαραθούν (μην τους παραψήσετε!).
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με λεμονάκι.