Κρύα σούπα με αγγούρι και γιαούρτι με 2 μονάδες από την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι!
Υλικά:
- 1 μεγάλο αγγούρι με την φλούδα
- 300 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες δείτε εδώ)
- 150 ml στραγγιστό γιαούρτι
- 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 30 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή 1 κ.γλ. αποξηραμένο)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- κλαράκια δυόσμου για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, τρίβω το αγγούρι με την φλούδα σε χονδρό τρίφτη και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξίδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύω και βάζω το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανακατεύω και πάλι την σούπα αγγουριού προτού την σερβίρω σε ατομικά μπολάκια. Γαρνίρω το κάθε μπολ με 2-3 κλαράκια φρέσκου δυόσμου