Κολοκύθα κίτρινη με μπέικον (2 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 1/2 κολοκύθα κίτρινη
- 100 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 150 γρ. μπέικον (με 1 μονάδα στα προϊόντα εμπορίου)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρούμε την φλούδα και τα κουκούτσια. Στρώνουμε τα κομμάτια στο ταψί κόβουμε κομματάκια από το βούτυρο και βάζουμε από ένα σε κάθε κομμάτι κολοκύθας. Πασπαλίζουμε με το κόλιαντρο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πασπαλίζουμε με το μπέικον και αφήνουμε στο φούρνο άλλα 15 λεπτά να ροδίσει.