Καρότο σε λωρίδες με γλάσο πορτοκαλιού (1 μονάδα)
Υλικά: για 6 άτομα
- 1 κιλό καρότα
- 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μπαλσάμικο παπαδημητρίου
- φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο. Ζεσταίνουμε νερό με αλάτι και ζεματίζουμε τα καρότα για 4 λεπτά, ίσα να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί. Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την ζάχαρη καρύδας, το μέλι, το μπαλσάμικο σε τηγάνι. Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε μέσα τα καρότα και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γλασαριστούν. Μεταφέρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την μέντα.