Γρήγορα μανιταροπιτάκια με 3 μονάδες από το φύλλο, το τυρίκαι το λάδι. Τρώμε με περιορισμό στα 3 κομμάτια.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
5 φύλλα κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
2
Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το θυμάρι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3
Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4
Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εμάς. Κόβουμε το φύλλο σε 7 ίσες λωρίδες.
5
Αδειάζουμε με ένα κουτάλι, λίγη γέμιση από τα μανιτάρια σε κάθε λωρίδα και τη τυλίγουμε διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε ένα τριγωνικό σχήμα.
6
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
7
Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα μανιταροπιτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
8
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
9
Σερβίρουμε ζεστά .
Πηγή