Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες (3 μονάδες)
Υλικά:
- 1200 γρ. μοσχάρι σπάλα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
- 500 γρ. ντομάτα στο μούλτι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- λίγο ξύδι
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- αλάτι-πιπέρι
- λίγη φρουκτόζη
- χυλοπίτες (φτιαγμένες μόνο με σιμιγδάλι)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι. Όταν εξατμιστεί το ξύδι, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα,αλάτι και πιπέρι, την φρουκτόζη. Συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις χυλοπίτες , προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λεπτά (να βράσουν οι χυλοπίτες).
-
- Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τις χυλοπίτες με μακαρόνια. Τότε βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, και τα σερβίρουμε με το κρέας.