Κολοκυθόπιτα (1 μονάδα τα 3 κομμάτια)
Συνταγή και φωτογραφία από : F for Food
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κολοκύθα
- 7 κ.σ. γεμάτες φρουκτόζη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο (αν θέλετε)
- 2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζω την κολοκύθα και την περνάω στο μουλτι.
Στίβω το πολτοποιημένο κολοκύθι καλά, να φύγουν τα ζουμιά του.
Προσθέτω την φρουκτόζη. το γαρίφαλο και την κανέλα και ανακατεύω καλά.
Στρώνω ένα φύλλο σφολιάτας στο πυρέξ και προσθέτω τη γέμιση.
Κλείνω με το άλλο φύλλο.
Ψήνω στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα ,σε μέτριο φούρνο.