Γαρίδες πικάντικες με πιπεριές και κρεμμυδάκια με 3 μονάδες από τις γαρίδες, τα λάδια και το corn flour!
Υλικά συνταγής:
1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια τους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπερίτσες καυτερές (τσίλι) χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σησαμέλαιο
4 κουταλιές ηλιέλαιο
ο χυμός 2 λεμονιών
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4-5 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
λίγο κορν φλάουρ για το πασπάλισμα
ρόκα ή πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Αναμειγνύετε σε μικρό μπολ το τζίντζερ με τις καυτερές πιπερίτσες και το σκόρδο. Σε βαθύ αντικολλητκό τηγάνι ή wok ζεσταίνετε τους 2 τύπους λαδιού και προσθέτετε το μείγμα με το μείγμα με το τζίντζερ.
Σοτάρετε για 2-3′ ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις γαρίδες και ανατεύετε για 3′ ακόμη μέχρις ότου τα κρεμμυδάκια αρχίσουν να μαλακώνουν.
Πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Σβήνετε με το χυμό των λεμονιών. Αλατοπιπερώνετε, σκορπίζετε το φρέσκο κόλιαντρο και μαγειρεύετε αλλά 2-3′ ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρετε τις γαρίδες με πράσινη σαλάτα ή ρόκα.