Παγωτό καρπούζι με 2 μονάδες από το καρπούζι και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά συνταγής:
600 γρ. καρπούζι (χωρίς φλούδα και σπόρους)
τον χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
100 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Εκτέλεση συνταγής:
Πολτοποιείτε στο μίξερ το καρπούζι με τη ζάχαρη καρυδας και το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αναμειγνύετε το λιωμένο καρπούζι με τη σαντιγί και την ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλες 2 φορές. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως πριν το σερβίρετε.
Το μοιράζετε μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά!