Φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το λάδι και την μοτσαρέλα.
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κούπες ντοματίνια
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- Βαλσαμικό ξύδι (μηδενικά στα προϊόντα εμπορίου )
Εκτέλεση:
Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
Προσθέστε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια αρχίσουν να μαλακώνουν.
Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια, ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι