Φέτες σφυρίδας στο φούρνο με λεμονάτο πέστο μαιντανού (2 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 4 φέτες σφυρίδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ:
- 1 φλιτζ. φύλλα μαιντανού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελάχιστο κύμινο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
ΠΕΣΤΟ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, λιγο αλάτι. Πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ & ΨΗΣΙΜΟ:
Βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ταψάκι και περιχύνουμε με το πέστο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με μπρόκολο ή κουνουπίδι.