Φαρφάλες με μανιτάρια (2 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 300 γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 20 γρ αποξηραμένα μανιτάρια (προτσίνι) μουλιασμένα σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό για 10 λεπτά
- λίγο ξίδι
- 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό δενδρολίβανο κοπανισμένο στο γουδί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια προτσίνι από το νερό, τα ξεπλένουμε και τα στύβουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και πιπέρι. Αν θέλουμε βάζουμε και τυρί τριμμένο (άλλη 1 μονάδα)