Δροσερή σούπα με γιαούρτι και αγγούρι!1 μονάδα απο το γιαούρτι και 1 απο λάδι
Υλικά:
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
- 1 κ.σούπας ξίδι
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 2 κ. σούπας άνηθο
- 3 κ. σούπας λάδι
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο αγγούρι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε και ξεσποριάστε το αγγούρι, τρίψτε το στον τρίφτη και βάλτε το σε ένα βαθύ πιάτο με αρκετό αλάτι για να στραγγίξει λίγο το νερό του. Χτυπήστε λίγο το γιαούρτι και κατόπιν ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Τα ανακατεύετε όλα καλά και βάζετε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει τη σερβίρετε, προσθέτοντας 3-4 παγάκια, γαρνίρετε με 2 ροδέλες αγγούρι και , αν είναι πολύ πηχτή, 1-2 κουταλιές νερό.