Διαφορετικά ντολμαδάκια με μανιτάρι με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το ρύζι και 1 από το λάδι!
Υλικά:
- 40 αμπελόφυλλα
- 2 κούπες ρύζι καρολίνα πλυμμένο σε ζεστό νερό
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
- 2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο νεράκι τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και μια κούπα νερό. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει όλα τα υγρά. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε τα ντολμαδάκια σφιχτά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα (έχουμε καλύψει τον πάτο της με αμπελόφυλλα). Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και ζεστό νερό να καλύψει τα ντολμαδάκια. Πριν τα βάλουμε στη φωτιά τοποθετούμε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πυρίμαχο πιάτο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.