Σαλάτα με πορτοκάλι με 2 μονάδες! 1 μονάδα από τις ελιές και 1 μονάδα από το ελαιόλαδο.
Υλικά:
- 3-4 μεγάλα και γλυκά πορτοκάλια
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο μόνο το πράσινο μέρος
- μαύρες ελιές
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι στιμμένο
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια κόβοντας την φλούδα τους με μαχαίρι ώστε να κρατήσουμε μόνο τη σάρκα χωρίς την λευκή ψίχα. Στη συνέχεια κόβουμε τα πορτοκάλια σε κύβους και τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μέτριες προς λεπτές ροδέλες και το σκορπίζουμε πάνω από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε και τις ελιές. Τέλος περιχύνουμε τη σαλάτα με το λάδι κα το λεμόνι και πασλπαλίζουμε με λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι.