Γαρίδες με κόκκινες πιπεριές με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τις γαρίδες, 1 από το λάδι και 1 από το φιδέ!
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 ώριμες ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 259 γρ φιδέ χοντρό
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. χοντρό πιπέρι πράσινο και μαύρο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφος και τα μουστάκια τους. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες. Πλένουμε και κόβουμε σε ψιλές λωρίδες τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τρίβουμε τις ντομάτες. Ρίχνουμε τα υλικά στο σκεύος όπου σοτάραμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, πρσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν λίγο όλα μαζί. Εντωμεταξύ. βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό τον φιδέ για 7-8 λεπτά. Τον σουρώνουμε και τον μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ. Περιχύνουμε τον φιδέ με τη σάλτσα από γαρίδες. Προσθέτουμε χοντρό πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.