Χοιρινό με μουστάρδα, σκόρδο και κεφαλοτύρι (2 μονάδες)
Υλικά:
- 3 κιλά κρέας χοιρινό μπούτι (κομμένο στην μέση σαν σάντουιτς)
- μουστάρδα επιτρεπόμενη
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το σκόρδο και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό του κρέατος. Απλώνουμε στο εσωτερικό του και το κεφαλοτύρι. Δένουμε το κρέας με σπάγκο, αλείφουμε και το εξωτερικό με το μείγμα και το τοποθετούμε σε γάστρα με αρκετό νερό, που συνεχώς ανανεώνουμε κατά το ψήσιμο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος με το βάρος του κρέατος (3 κιλά κρέας, 3 ώρες ψήσιμο). Λίγο πριν το τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να ροδίσει καλά.